Kaza Anında Yapılması Gerekenler
Birtakım nedenlerden dolayı meydana gelen trafik kazaları sonucunda kişiler hayatlarını kaybediyor. Can kayıplarının dışında maddi hasarlı trafik kazalarına da karışmanız durumunda kaza anında yapılması gerekenler başlığı altında yer alan unsurlara uyum sağlamanız şart. Öncelikle trafik sigortasının yaptırılması zorunludur. Çünkü trafik sigortası yaptırmayanlar eğer birtakım kazalara karışır ise trafik kazası tespit tutanağı düzenlenemez. Trafik Kazası Anında Yapılması Gerekenler Kaza durumunda karşı tarafta ya da 3. şahıslarda meydana gelmiş olan birtakım hasarları da güvence altına alamaz.
Kaza Esnasında Neler Yapılır ?
Kaza anında yaptırılması gereken işlemlerden biri trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek. Bunun için ise aracınızı olay yerinden hareket ettirmemeniz gerekiyor.
Öncelikle mutlaka polis ya da jandarmaya haber verilmesi gerekir.
Kolluk kuvvetleri tarafından kazanın olduğu yerde resmi trafik tespit tutanağı düzenleniyor.
Maddi hasarlı trafik kazası olduğunda eğer karşı taraf ile anlaşma sağlanmış ise maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı oluşturulması şart.
Trafik kazası için trafik kazası avukatı Ankara bölgesinde sizlere destek olacaktır. Detaylı bilgi sahibi olmak adına uzman avukatınızla görüşme sağlayabilirsiniz.
Kaza Tespit Tutanağı Hangi Durumlarda Düzenlenemez ?
Birtakım durumlarda kaza tespit tutanağı düzenlenemiyor. Bu durumlar;
Sürücü yaşının küçük olması
Sürücünün akıl sağlığının yerinde olmaması ya da alkollü olması
Sürücü belgesi olmadan araç kullanılması
Trafik kazasına karışan kişilerin arasında anlaşma sağlanamaması
Kazaya neden olan araçlardan birinin kamu kurumuna ait olması
Kazaya sebebiyet veren araçlardan herhangi birinin trafik sigortası yaptırmamış olması
Trafik kazasının yaralanma ya da ölüm ile sonuçlanması gibi durumlarda kaza tespit tutanağı düzenlenemiyor.
Trafik kazası avukatı ile görüşme sağlayarak kaza anında yapılması gerekenler ya da kaza tespit tutanağı için gerekli belgeler adına görüşme sağlanabilir.
Kaza Tespit Tutanağı İçin Gerekli Belgeler: Yük taşıyan araçlar eğer kazaya karışmış ise fatura ve irsaliye, araç yanmış ise hasar fotoğrafları ve itfaiye raporu, ruhsat ve ehliyet fotokopisi, anlaşmalı kaza tutanağı vb. birtakım belgeler gerekmekte. Kaza anında yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi olduktan sonra kaza tespit tutanağı için gerekli olan belgeleri hazırlayabilirsiniz.
Yorum ve Sorular
Henüz bir yorum paylaşılmamış. Bir yorum yazın.